Advertisement

Παναγια Σουμελα / ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ : Η « Μητέρα » των Ποντίων - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ - Άχραντε νύμφη πάναγνε δέσποινα παναγία, χαίρε νύμφη ανύμφευτε.

Παναγια Σουμελα / ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ : Η « Μητέρα » των Ποντίων - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ - Άχραντε νύμφη πάναγνε δέσποινα παναγία, χαίρε νύμφη ανύμφευτε.. Παναγιά μου δέσποινα και του χριστού μητέρα σε σέναν παραστέκουμαι την νύχταν και τη μέρα. This opens in a new window. Η μονή της παναγίας σουμελά βρίσκεται έξω από την πόλη της τραπεζούντας. Μαρία αειπάρθενε κόσμου παντός κυρία χαίρε νύμφη ανύμφευτε. Παναγία σουμελά, η θαυματουργή προστάτιδα του ποντιακού ελληνισμού και όχι μόνο!

Άχραντε νύμφη πάναγνε δέσποινα παναγία, χαίρε νύμφη ανύμφευτε. Μετά το πρωινό αναχώρηση για το προσκύνημα στην παναγια σουμελα. Άνοιξε η ιερά μονή της παναγίας σουμελά. Με κάθε επισημότητα οι ακρίτες της ορεστιάδας υποδέχθηκαν τις απογευματινές ώρες της 24ης φεβρουαρίου ε.ε. Παναγία σουμελά, η θαυματουργή προστάτιδα του ποντιακού ελληνισμού και όχι μόνο!

ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ ΒΕΡΟΙΑ DRONE 4K VIEW - YouTube
ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ ΒΕΡΟΙΑ DRONE 4K VIEW - YouTube from i.ytimg.com
Βαρυθυμιάδη αλλά και για το πώς θα γίνουν φέτος οι εορτασμοί στην παναγία. Σήμερα θα κάνουμε ένα προσκύνημα στην ιερά μονή της παναγίας σουμελά, της παναγίας του ποντιακού ελληνισμού. Ἅγιε, ἐπίσκεψαι καὶ ἴασαι τὰς ἀσθενείας ἡμῶν, ἕνεκεν τοῦ ὀνόματός σου. Θεία λειτουργία στην παναγία σουμελά. Παναγία σουμελά, η θαυματουργή προστάτιδα του ποντιακού ελληνισμού και όχι μόνο! Oι μοναχοί bαρνάβας και σωφρόνιος έκτισαν με τη συμπαράσταση της γειτονικής μονής bαζελώνα κελί και στη συνέχεια εκκλησία μέσα στη σπηλιά. Εν συνεχεία για το γραφικό λιτοχωρο στις πλαγιές του ολυμπου. Με λαμπρότητα γιορτάζεται και φέτος η κοίμηση της θεοτόκου στο ιερό προσκύνημα της παναγίας σουμελά στο όρος βέρμιο στην ημαθία.

Ομοσπονδίας eλλάδος, γιώργο βαρυθυμιάδη, ο οποίο σκόπευε να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις της παναγίας σουμελά.

Η παναγία όταν ήρθε η στιγμή να τελειώσει την επίγεια ζωή της, άγγελος κυρίου (η παράδοση λέει ότι ήταν ο αρχάγγελος γαβριήλ) της το έκανε γνωστό τρεις μέρες πριν. Σήμερα θα κάνουμε ένα προσκύνημα στην ιερά μονή της παναγίας σουμελά, της παναγίας του ποντιακού ελληνισμού. Στην παναγία σουμελά στην τραπεζούντα θα πραγματοποιηθεί και φέτος με άδεια των τουρκικών αρχών η πατριαρχική θεία λειτουργία προεξάρχοντος του οικουμενικού πατριάρχη κ.κ. This opens in a new window. Πάνω στους απόκρημνους βράχους του όρους μελά βρίσκεται γαντζωμένη η ιερά βασιλική, πατριαρχική και σταυροπηγιακή μονή της παναγίας σουμελά. Οι χαρακιές στις τοιχογραφίες προκλήθηκαν κατά το διάστημα που η μονή ήταν κλειστή για επισκευές. Για δεύτερη χρονιά λόγω του κορονοϊού δεν θα γίνει η λιτανεία της ιερής εικόνας στην παναγία σουμελά στις καστανιές ημαθίας. Ἅγιε, ἐπίσκεψαι καὶ ἴασαι τὰς ἀσθενείας ἡμῶν, ἕνεκεν τοῦ ὀνόματός σου. Ιστορικό προσκύνημα στην παναγία σουμελά του πόντου. Η δε ετυμολογία της, σουμελά, προέρχεται από το εκεί πια η παναγία εμφανίζεται και πάλι στους δύο αθηναίους μοναχούς για να τους πληροφορήσει, ότι η εικόνα της πορεύεται προς το όρος μελά. Κανονικά η λειτουργία τον δεκαπενταύγουστο. Κύριε, ἱλάσθητι ταῖς ἁμαρτίαις ἡμῶν, δέσποτα, συγχώρησον τὰς ἀνομίας ἡμῖν. Στην παναγιά των παρισίων οι τομείς είναι έτοιμοι!

Βαρυθυμιάδη αλλά και για το πώς θα γίνουν φέτος οι εορτασμοί στην παναγία. At notre dame the sections are prepared! Σήμερα θα κάνουμε ένα προσκύνημα στην ιερά μονή της παναγίας σουμελά, της παναγίας του ποντιακού ελληνισμού. 'think you're the hunchback of notre dame? Άνοιξε η ιερά μονή της παναγίας σουμελά.

ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ: ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ
ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ: ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ from 1.bp.blogspot.com
Σας εξασφαλίζουν μια πιο εξατομικευμένη εμπειρία περιήγησης. Πάνω στους απόκρημνους βράχους του όρους μελά βρίσκεται γαντζωμένη η ιερά βασιλική, πατριαρχική και σταυροπηγιακή μονή της παναγίας σουμελά. Σήμερα θα κάνουμε ένα προσκύνημα στην ιερά μονή της παναγίας σουμελά, της παναγίας του ποντιακού ελληνισμού. Κύριε, ἱλάσθητι ταῖς ἁμαρτίαις ἡμῶν, δέσποτα, συγχώρησον τὰς ἀνομίας ἡμῖν. Τάματα και ονόματα για παρακλήσεις. Τα cookies αυτά αποθηκεύουν τις προτιμήσεις σας, καθώς και τις ρυθμίσεις σας όσον αφορά τα αγαπημένα. Θεία λειτουργία στην παναγία σουμελά. Ομοσπονδίας eλλάδος, γιώργο βαρυθυμιάδη, ο οποίο σκόπευε να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις της παναγίας σουμελά.

Σας εξασφαλίζουν μια πιο εξατομικευμένη εμπειρία περιήγησης.

Θεία λειτουργία στην παναγία σουμελά. Βαρυθυμιάδη αλλά και για το πώς θα γίνουν φέτος οι εορτασμοί στην παναγία. Άνοιξε η ιερά μονή της παναγίας σουμελά. Ο δήμαρχος βέροιας, κωνσταντίνος βοργιαζίδης μίλησε στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του star για τη σύλληψη του κ. Μετά το πρωινό αναχώρηση για το προσκύνημα στην παναγια σουμελα. Τα cookies αυτά αποθηκεύουν τις προτιμήσεις σας, καθώς και τις ρυθμίσεις σας όσον αφορά τα αγαπημένα. Στην παναγιά των παρισίων οι τομείς είναι έτοιμοι! Ομοσπονδίας eλλάδος, γιώργο βαρυθυμιάδη, ο οποίο σκόπευε να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις της παναγίας σουμελά. Μαρία αειπάρθενε κόσμου παντός κυρία χαίρε νύμφη ανύμφευτε. Ιστορικό προσκύνημα στην παναγία σουμελά του πόντου. Η δε ετυμολογία της, σουμελά, προέρχεται από το εκεί πια η παναγία εμφανίζεται και πάλι στους δύο αθηναίους μοναχούς για να τους πληροφορήσει, ότι η εικόνα της πορεύεται προς το όρος μελά. Παρά την πανδημία, πολλοί είναι αυτοί που σκοπεύουν να ταξιδέψουν στην παναγία σουμελά στον πόντο, καθώς είναι η δεύτερη φορά που επιτράπηκε να εορταστεί ο δεκαπενταύγουστος από τότε. Παναγιά μου δέσποινα και του χριστού μητέρα σε σέναν παραστέκουμαι την νύχταν και τη μέρα.

Παναγιά μου δέσποινα και του χριστού μητέρα σε σέναν παραστέκουμαι την νύχταν και τη μέρα. Εγκαίνια στην παναγία σουμελά στον πόντο μετά… μουσικής! Στην παναγία σουμελά στην τραπεζούντα θα πραγματοποιηθεί και φέτος με άδεια των τουρκικών αρχών η πατριαρχική θεία λειτουργία προεξάρχοντος του οικουμενικού πατριάρχη κ.κ. Οι χαρακιές στις τοιχογραφίες προκλήθηκαν κατά το διάστημα που η μονή ήταν κλειστή για επισκευές. Η δε ετυμολογία της, σουμελά, προέρχεται από το εκεί πια η παναγία εμφανίζεται και πάλι στους δύο αθηναίους μοναχούς για να τους πληροφορήσει, ότι η εικόνα της πορεύεται προς το όρος μελά.

ΦΑΝΑΡΑΚΙ '' ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΣΟΥΜΕΛΑ '' ΦΑΝΑΡΑΚΙ 301 :: antonias.gr
ΦΑΝΑΡΑΚΙ '' ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΣΟΥΜΕΛΑ '' ΦΑΝΑΡΑΚΙ 301 :: antonias.gr from www.antonias.gr
Στην παναγιά των παρισίων οι τομείς είναι έτοιμοι! Οι χαρακιές στις τοιχογραφίες προκλήθηκαν κατά το διάστημα που η μονή ήταν κλειστή για επισκευές. 'think you're the hunchback of notre dame? Η παναγία όταν ήρθε η στιγμή να τελειώσει την επίγεια ζωή της, άγγελος κυρίου (η παράδοση λέει ότι ήταν ο αρχάγγελος γαβριήλ) της το έκανε γνωστό τρεις μέρες πριν. Δόθηκε άδεια από τις υγειονομικές αρχές της τουρκίας. Άνοιξε η ιερά μονή της παναγίας σουμελά. Παναγιά μου δέσποινα και του χριστού μητέρα σε σέναν παραστέκουμαι την νύχταν και τη μέρα. Η δε ετυμολογία της, σουμελά, προέρχεται από το εκεί πια η παναγία εμφανίζεται και πάλι στους δύο αθηναίους μοναχούς για να τους πληροφορήσει, ότι η εικόνα της πορεύεται προς το όρος μελά.

At notre dame the sections are prepared!

Παρά την πανδημία, πολλοί είναι αυτοί που σκοπεύουν να ταξιδέψουν στην παναγία σουμελά στον πόντο, καθώς είναι η δεύτερη φορά που επιτράπηκε να εορταστεί ο δεκαπενταύγουστος από τότε. This opens in a new window. Σας εξασφαλίζουν μια πιο εξατομικευμένη εμπειρία περιήγησης. Με λαμπρότητα γιορτάζεται και φέτος η κοίμηση της θεοτόκου στο ιερό προσκύνημα της παναγίας σουμελά στο όρος βέρμιο στην ημαθία. Η δε ετυμολογία της, σουμελά, προέρχεται από το εκεί πια η παναγία εμφανίζεται και πάλι στους δύο αθηναίους μοναχούς για να τους πληροφορήσει, ότι η εικόνα της πορεύεται προς το όρος μελά. Ανοίγει και πάλι το ιστορικό μοναστήρι παναγία σουμελά στην τραπεζούντα. Ἅγιε, ἐπίσκεψαι καὶ ἴασαι τὰς ἀσθενείας ἡμῶν, ἕνεκεν τοῦ ὀνόματός σου. Η παναγία όταν ήρθε η στιγμή να τελειώσει την επίγεια ζωή της, άγγελος κυρίου (η παράδοση λέει ότι ήταν ο αρχάγγελος γαβριήλ) της το έκανε γνωστό τρεις μέρες πριν. Τάματα και ονόματα για παρακλήσεις. Πάνω στους απόκρημνους βράχους του όρους μελά βρίσκεται γαντζωμένη η ιερά βασιλική, πατριαρχική και σταυροπηγιακή μονή της παναγίας σουμελά. Ιστορικό προσκύνημα στην παναγία σουμελά του πόντου. Θεία λειτουργία στην παναγία σουμελά. Άχραντε νύμφη πάναγνε δέσποινα παναγία, χαίρε νύμφη ανύμφευτε.

Posting Komentar

0 Komentar